Väestönsuojien tarkastus ja huolto Turussa ja Salossa sekä Porissa

Ota yhteyttä!

PK Sammutinhuolto Oy tarjoaa osaamista väestönsuojien huoltoihin ja tarkastuksiin Satakunnassa,

Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Tarkastajamme ovat suorittaneet Pelastusopiston väestönsuojan tarkastajan koulutuksen. Väestönsuoja laitteineen on huollettava vuoden välein ja määräaikaistarkastukset on tehtävä 10 vuoden välein. Saat meiltä halutessasi myös turvallisuussuunnitelmat ja turvaopasteiden kartoitukset sekä tarvittavat tarvikehankinnat.

Väestönsuoja tarvitaan poikkeuksellisia oloja varten

Väestönsuojia rakennetaan sotien varalle. Suojaa ei tarvitse pitää jatkuvasti käyttövalmiina, vaan normaaliolosuhteissa tiloja voidaan käyttää esimerkiksi kokoontumiseen tai harrastamiseen. Tila on voitava kuitenkin laittaa käyttövalmiiksi 72 tunnissa. Vähintään puolet pinta-alasta on myös pidettävä vapaana yllättävien tilanteiden varalta. 

 

Väestönsuoja on rakennettava rakennukseen tai rakennusten ryhmään, jonka pinta-ala on vähintään 1200 m². Teollisuus-, tuotanto-, varasto- ja kokoontumisrakennusten osalta väestönsuojan rakentamisvelvollisuuden raja on hieman korkeampi, 1500 m². Väestönsuojan on oltava vähintään kaksi prosenttia kerrospinta-alasta ja ainakin 12 m². Lisäksi väestönsuojaan tarvitaan asianmukaiset aputilat ja varusteet. Väestönsuojan rakentamisvelvollisuus kuuluu rakennuksen omistajalle.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Väestönsuojan varustelu

Väestönsuojan varusteista määrätään lailla. Väestönsuojassa on oltava sisäänkäynnin suojateltta tai -huone, yksi tai useampi käsi- ja sähkökäyttöinen ilmanvaihtokone suodattimineen, lankapuhelinliittymä, vähintään yksi varauloskäynti, kuivakäymälöitä, varavesisäiliöitä, säteilymittari, raivaustyökaluja ja ensiapuvälineet. 

 

Väestönsuojien on tarkoitus kestää myös kaasuhyökkäys ja ydinlaskeuma, joten suojaan tarvitaan radioaktiivisilta aseaerosoleilta sekä biologisilta ja kemiallisilta haitta-aineilta suojaava ilmastointijärjestelmä.

 

Suojalle on määrättävä suojanhoitaja ja mahdollisesti varahenkilö. Heidän on suoritettava suojanhoitajan kurssi.

Pyydä lisätietoja

Huollamme ja tarkastamme väestönsuojat ammattitaidolla

Väestönsuoja ja sen laitteet tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Väestönsuoja on myös tarkastettava määräajoin. PK Sammutinhuolto Oy tarjoaa käyttöösi vahvaa väestönsuojien asiantuntemusta. Teemme väestönsuojien vuosittaiset huollot ja 10 vuoden välein suoritettavat määräaikaistarkastukset ja tiiveyskokeet osaaviin ottein. Tarkastajamme ovat suorittaneet Pelastusopiston väestönsuojan tarkastajan koulutuksen.

 

Laadimme tarkastuksesta tarkastuspöytäkirjan. Tarkastuspöytäkirja on esitettävä pyydettäessä pelastusviranomaiselle. Tarvittaessa voimme tehdä turvallisuussuunnitelman ja opastekartoituksen sekä tarvittavat tarvikehankinnat.

 

Saat meiltä myös sammuttimien, pikapalopostien ja putoamissuojainten tarkastukset ja huollot ammattitaidolla.

Yhteystiedot